És l'especialitat de l'odontologia més desconeguda del públic en general. Consisteix en millorar el contacte entre les dents per a una perfecta funcionalitat, millorar l'estètica, tractar les malalties i alteracions de l'articulació mandibular i dels músculs d'obertura i tancament de la boca.

Qualsevol afectació a la boca altera l'articulació d'unió mandibular i maxil · lar, són les patologies de disfunció articular.

Un 70% de la població les pateix però molt poques estan diagnosticades. Les molèsties més freqüents són:

  • limitació en obrir o tancar la boca;
  • sorolls o esclafits a la zona de les articulacions temporomandibulars (ATM) mal d'orella, coll, esquena, mandíbula, etc.;
  • o mals de cap freqüents.

En Clínica Sant Lluis som especialistes en el diagnòstic, prevenció i tractament dels problemes dentals, musculars i de les articulacions de la boca.

Mitjançant l'exploració clínica i l'anàlisi d'oclusió, valorem el grau d'afectació de cada un dels components del sistema masticatori per recomanar el tractament que més convé en cada cas.

Tenint en compte que el tractament de les disfuncions craniomandibulars resulta més difícil com més crònic és el problema, és aconsellable anar a la clínica tan bon punt es notin els primers símptomes. El tractament passa per restablir l'equilibri dins els músculs, dents i articulacions mitjançant tècniques osteopàtiques, ortopèdiques, ortodòncies, protètiques, posturals o bé, gràcies a l'ús de plaques de descàrrega (fèrules). També fem en alguns casos, tractaments amb psicòlegs, fisioterapeutes, maxil·lofacials, etc.

En Clínica Dental Sant Lluis tenim especialistes en disfunció de l'articulació temporomandibular. L'afectació de la mateixa és conseqüència d'alteracions dentals, bucals, musculars o posturals.